Informação de HST

Competição

Nome
HST
Esporte
Futsal
Data de início
07/04/2022 16:00
Data de encerramento
09/06/2022 16:00

Dias de jogo

Dias de jogo
Quinta

Descrição

Propozicije HST Malonogometne lige - HAKL ČETVRTKOM



Ekipu čine 8 do 12 igrača (muškaraca), od čega u igri sudjeluje šest igrača od kojih je jedan vratar.

Utakmice se odigravaju na terenu koji ima dimenzije rukometnog igrališta i rukometnih vratnica na umjetnoj travi
Promjena igrača je neograničena u tijeku cijelog trajanja izmjene se moraju vršiti na strani gdje je klupa za rezervne igrače. Igrač koji napušta teren za igru mora prvo izaći preko uzdužne crte, a tek onda može ući zamjenski igrač.

U slučaju pogrešne izmjene igrača, igrač koji je pogriješio biti će kažnjen isključenjem na dvije minute, a u slučaju težeg prekršaja pet minuta ili do kraja utakmice što automatski povlači kaznu od jedne naredne utakmice ne igranja. Igrač koji je na jednoj utakmici isključen dva puta na vremensku kaznu više ne može ući u igru, ali nakon isteka vremenske kazne može ući drugi igrač.

Da bi utakmica započela ekipa mora imati najmanje četiri igrača od koji je jedan vratar.

Ekipa mora nastupiti u jednoobraznim dresovima i bez donjeg dijela trenirki osim vratara.

U slučaju da obje ekipe imaju iste dresove drugo imenovana ekipa oblači i markere.

Utakmica traje dva puta po 20 minuta.

Aut se izvodi nogom i smatra se indirektnim udarcem što znači da pogodak iz auta ne vrijedi. Korner je direktni udarac i gol postignut iz kornera je regularan. Kod svih udaraca (izravni, neizravni, početni, ubacivanje iz auta, kutni udarac s vrata) igrači momčadi koji udarac ne izvode moraju biti udaljeni 5 metara od lopte.

Ako je loptom zadnji igrao igrač obrane, uključujući i vratara, a ista je napustila teren za igru preko poprečne crte izvodi se korner. Ako je loptom zadnji igrao igrač napada, a lopta napustila teren za igru preko poprečne crte, vratar loptu uvodi u igru rukom ili nogom. Vratar ne smije prebaciti loptu rukom preko središnje crte igrališta, ako lopta nije bila u igri, ali za vrijeme igre to može učiniti sa bilo kojeg dijela kaznenog prostora i to u roku od četiri sekunde, kao i svi ostali prekršaji tokom utakmice.

Kod vraćanja lopte vrataru tijekom trajanja igre vrijedi pravilo velikog nogometa.

Mjerenje vremena i isključenja vrši sudac utakmice.

Utakmica može biti produžena samo od strane suca utakmice koji mora obavijestiti predstavnike ekipa (nadoknada vremena). Ako ekipa ostane sa 3 igrača u polju, utakmica se prekida i registrira postignutim rezultatom ukoliko je povoljniji za protivnika, a ako rezultat nije povoljan onda se utakmica registrira sa 3:0 u korist protivnika.
Natjecanje se odvija po liga sistemu

Localização

HST MALONOGOMETNA LIGA

Ver mapa
Siga toda a informação da competição em seu telefone móvel iPhone ou Android

Seu navegador não foi capaz de carregar todos os recursos de nossa web, é possível que tenha sido bloqueados por um firewall, um proxy, algum complemento ou a configuração de seu navegador.

Pode clicar Ctrl + F5 ou Ctrl + Shift + R para forçar seu navegador a tentar descarregá-los novamente, ou se isto não funcionar, utilizar outro navegador ou contatar seu administrador de sistema ou provedor de Internet para solucionar este problema.